Mangala

🎈 10 let. 🎈

10 let nazaj sva se s sestro počasi sprijaznili, da je kriza pustila svoj pečat v denarnicah in glavah potrošnikov, zato sva se odločili, da zapreva trgovinico Mangala na Gallusovem nabrežju in greva vsaka na svojo poslovno pot. Trgovina ni bila ravno najbolj obiskan prostor pod soncem, zato sem privlekla tja svojo mašino, si ustvarila kotiček in se kratkočasila s šivanjem. V kontekst trgovine so pasali dodatki za dom, zato sem ustvarjala razne prte, zavese, predpasnike, ipd. Ni se mi ravno zdel ustvarjalni presežek, vendar je čas vsaj nekam tekel.
Nato nekega dne, v trgovino stopi urejena Murskosobočanka. Me premeri od glave do pet in vpraša, če šivam tudi obleke, ker ji je všeč moj outfit. Malo pomencam, ker sem do takrat občasno šivala le zase, nato pa odglumim z “Valda.” Reče ok, potem mi naredi pa tri komplete za naju s hčerko. Yeah right, pojma nisem imela kako bom to sprovedla, ampak ok, bom že kako. Sej znajdem pa valda se. In res sem se. Ideje sem imela, znanja tudi nekaj, poguma pa miljon. O ker zegn, pa še zadovoljna je bila. Celo toliko, da mi je od takrat naprej redno naročala obleke, kar mi je predstavljalo točno tak izziv, ki sem ga potrebovala, plus finančno bi bilo tole lahko kar ok, sem si mislila.
In to je bil začetek.
Zaprla trgovino, si našla delavnico in nadaljevala z istoimensko zgodbo, le v drugačni formi. Nobenih zalog več, nobenih vložkov, le js, mašina in svoboda.
Še danes poskušam ohranjat preprostost te ideje, ker mi je še vedno všeč. Da je neki loh tok simpl.
Nisem človek petletnih poslovnih planov, čeprav bi mogoče mogla bit. Sem bolj človek trenutne inspiracije, delovanja po intuiciji in iskreno, ne vem kaj bo jutr. Vem pa, da karkol bo, bo ok. Še vedno je blo.
S to filozofijo živim in ustvarjam že celo življenje, pa je zgleda čis legit.
Hvala, ker ste z mano. Eni že deset let, eni od dons. 🤍 In hvala tebi, Mateja, kjerkoli že si.

Scroll to Top